ZENCEFİL HER DERDE DEVA


Zencefilin aynı zamanda afrodizyak etkisi bulunuyor

Zencefil şifa sağlamak için baharat, çay ve direkt yemeklik olarak çeşitli şekillerde kullanılabiliyor.  

ASTIMA İYİ GELİYOR 

Son yıllarda yapılan araştırmalarda göre zencefilin astım krizlerini hafifletmede ve astım tedavisinde kullanılan en etkili doğal çözüm olduğu saptanmıştır. 

KAS AĞRILARINA İYİ GELİYOR 

Zencefil, ezilip ağrıyan kas üzerine uygulandığında, kas ağrılarının hafiflediği ve iyileşme sürecinin daha hızlı olmasını sağlamaktadır.

İLTİHAPLARI ÖNLÜYOR 

Zencefilin içeriğinde bulunan gingerol, iltihap sorunları olan insanlara deva oluyor. Özellikle kemiklerde oluşan iltihapların ve yaş ilerledikçe ortaya çıkan eklem ağrılarının hafiflemesinde önemli bir rol oynamaktadır. 

 

CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR 

Zencefilin aynı zamanda afrodizyak etkisi bulunuyor. Tarih boyunca zencefil cinsel gücü arttırmak ve erkek çocuk sahibi olabilmek için erkekler tarafından sıkça kullanılmıştır. Osmanlı döneminde padişahların da kullandıkları belgeler tarafından ispatlanmıştır.

SANCILI REGL DÖNEMLERİNDE AĞRILARI HAFİFLETİYOR 

Zencefil regl ağrılarının geçmesi için yüzyıllar boyu kullanılmış, doğal bir ağrı kesici olarak kabul edilmiş bir bitkidir. Ayrıca regl öncesi görülebilen yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir. Düzensiz regl döngüsünü dengelemeye yardımcı olur.

 

MİDE BULANTISINI GEÇİRMEYE YARDIMCI OLUYOR 

Zencefil mide bulantılarını önlemekte birebir çözümdür. Özellikle hamilelerin sabah bulantılarını az miktarda zencefil yiyerek veya zencefil çayı içerek önleyebilirsiniz. Ayrıca zencefilin mide bulantısı haplarından daha etkili olduğu uzmanlarca saptanmıştır. 

 İSHALİN GEÇMESİNİ SAĞLIYOR İshal rahatsızlığı görüldüğünde bir bardak zencefil çayı içmek veya yemek, ishalin geçmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda da ishalle birlikte kaybedilen vücuttaki su oranını dengelemeye yardımcı olur. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR Zencefil grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda terlemeye yardımcı olarak hastalığın iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle bal ve zerdeçal ile birlikte hazırlandığında bu rahatsızlıklara ilaçlardan daha iyi gelmektedir.