YAĞ ALDIRMAK ARTIK ACILI DEĞİL


Yağ Aldırmak Artık Eskisi Kadar Acılı Değil 

Dünya genelinde en fazla yapılmakta olan estetik operasyonlara baktığımız zaman yağ aldırma operasyonunun çok sık şekilde yapıldığı görülmektedir. Fakat bu operasyon iyileşme süreci uzun olan ve acılı bir işlem olduğu için birçok kişi yaptırma yoluna gitmek istemiyordu. Teknolojinin gelişmeye başlamasıyla beraber artık liposuction yönteminde de yenilenmeler olmuştur. Vaser liposuction İstanbul yöntemi bu evrede meydana gelmiş olan yenilenmeler arasında yer almaktadır. Bu yöntemde yağ alımı yapılırken ultrasonografik ses dalgalarından destek alınmaktadır.

Vaser Liposuction Nedir?

İlk etapta liposakşın yönteminin bir zayıflama yöntemi değil sadece bir türlü gitmeyen bölgesel yağların gitmesini sağlayan yöntemler arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Vaser liposuction yönteminde ise tedavi ilerleme kaydederek ultrasonografik ses dalgalarının kullanılmasıyla fazla yağların olduğu bölgelerden yağ alımı yapılmaktadır. Karşımıza bu noktada en son teknoloji olarak çıkmakta olan vaser lipo yöntemi ses dalgaları sayesinde yağları parçalar ve sonrasında yağlar sıvı haline geldiği zaman aspire etmektedir. Bu yüzden vaser lipo sonrasında dalgalı yüzey görünümü meydana gelmez.

Vaser Liposuction Sırasında Anestezi Yapılıyor Mu?

Vaser liposuction İstanbul yöntemi uygulandığı sırada bu yöntem genellikle farklı birkaç bölgeye uygulandığından dolayı anestezi tercihi olarak genel anestezi yapılması hastanın daha rahat etmesine yardımcı olacaktır. Uygulama bacak, sırt ve karın gibi geniş bölgelere uygulanabilmektedir. Yalnız uygulama daha küçük olan ve az alanda yapılacağı sırada genel anestezi yerine lokal anestezi tercih edilebilmektedir. Bu noktada anestezi yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına doktor muayene ederken uygulanacak bölgenin yağ oranı, genişliğinin nasıl olduğu ve hastanın sağlık durumu gibi etmenlere bakarak karar verebilmektedir.

Vaser lipo yöntemi FDA onayına sahip olan yöntemler arasında yer almaktadır. Bu yöntem sayesinde vücudunuzda popo, karın, bacak, kol, diz, gıdı, yanak ve göğüs gibi alanlarda yağlar parçalanır ve sonucun daha etkili olmasına yardımcı olunur. Vaser liposakşın yöntemi özellikle erkeklerde görülmekte olan jinekomasti yani memenin büyümesi gibi problemlerin önüne geçilebilmesi için de uygulanmakta olan yöntemler arasında yer almaktadır. Uygulamanın yapılması evresinde her zaman hastanın rahat edebileceği ve minimum acı hissedeceği şekilde yapılmasına özen gösterilmektedir.

Vaser Lipo Sonrasında İyileşme Süreci

Vaser liposuction İstanbul yaptırdıktan sonra hayatınıza tam olarak ne zaman geri döneceğinizi merak edebilirsiniz. Vaser lipo cihazı etkisini sadece yağ dokusuna göstermektedir. Kaslara, damarlara ve bağ dokularına herhangi bir zarar vermeyecektir. Bu yüzden iyileşme sürecinin diğer yöntemlere göre daha hızlı şekilde devam edebildiğini görebiliyoruz. Aynı zamanda morarma, kızarıklık ve kanama gibi durumların görülmesi minimum düzeydedir. Bu şekilde normal hayatınıza sadece 3 gün içerisinde dönebilme imkanına sahip olursunuz. Diğer yöntemlerle normal hayata dönebilmeniz çok uzu bir süreç alacaktır. Fakat vücudunuzdan ödemin tam olarak atılarak derinizin normal bir yapıya gelmesi ortalama 1 ay sürecektir. 1 ayın sonunda ise gerek ince hatlar gerekse kıvrımlı yapı daha net şekilde ortaya çıkabilecektir.

Vaser Liponun Avantajları Nedir?

Bölgesel olarak yağ azaltma tedavisi olan vaser lipo birçok avantajı bulundurmaktadır. Bu yöntem sayesinde vücudunuzdaki yağ dokusu dağılacağı için estetik açıdan kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Yalnız bu yöntemin bir obezite tedavisi veya kilo verdirme yöntemi olmadığını bilmeniz gerekir. Ek olarak selülit tedavisinde de kullanılan bir yöntem değildir. Vaser lipo yaptırdıktan sonra formunuzu koruyabilme ve maksimum sonucu alabilme adına sıkı ve sağlıklı bir diyet, düzenli şekilde spor, sağlıklı yaşam tarzını hayatınızın merkezine getirmeniz gerekmektedir.