VÜCUT TİPİNE GÖRE KIYAFET SEÇİMİ


 zarif görünmek o kadar zor değil

 

Giderek yaygınlaşan “vücudunu sevme” trendine daha fazla kayıtsız kalamayan markaların da desteğiyle artık tam vücudumuza göre kıyafetler bulmak çok kolay. Tabuları bir kenara bırakın; doğru model ve renklere odaklanarak içinizdeki şık kadını ortaya çıkarın.  Bunun için kendinize şu soruyu sorun: Vücudumda en beğendiğim bölgelerim nereler?

Ve elbette ikinci soru: Görünmesinden en rahatsız olduğum bölgelerim hangileri? Bu soruların cevabını verdiğinizde işiniz çok daha kolay olacak. Diyelim ki, her daim iltifatı hak eden bacaklarınız ancak buna rağmen sizi olduğunuzdan birkaç beden geniş gösteren göbeğiniz var. O zaman kombinasyonunuz mini bir etek veya şort, topuklu ayakkabılar ve boy-friend bir ceket olmalı. Anahtar kelimeler yüzyıllardır aynı: Kusurları gizlemek, güzelliklere dikkat çekmek.

Boyunuz kısaysa...

Giymeniz gerekenler:Bütün mesele bacak boyunu biraz daha uzatmak mı? Hiç dert değil! Ten rengi stilettolar, dar paça pantolonlar, boyuna çizgili kumaşlar ve şapkalarla olduğunuzdan en az 10 cm daha uzun görüneceğiniz garanti.

Monogram (baştan aşağı tek renk) size her zaman avantaj sağlar. Eğer vücut oranınızda bariz bir problem yoksa zıt renkleri de bir arada kullanabilirsiniz.

Uzak durmanız gerekenler:

Bol paça pantolonlar, kapriler, babetler, kolsuz diz altı elbiseler sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir. Hele bir de kilonuz varsa bu parçaları asla gardırobunuza sokmayın.

Göğüsleriniz büyükse...

Giymeniz gerekenler: İlk iş olarak mutlaka küçültücü bir sutyen edinmelisiniz. V yakalı yarasa kollu bluzlar, kolsuz, kare veya havuz yaka elbiseler gardırobunuzun demirbaşları olmalı. Nedense büyük göğüslülerin gömlek giymeme gibi bir tabuları var.Eğer beliniz inceyse bunu hemen şimdi yıkın ve kendinize bele oturan şık bir gömlek alın. Her zamankinden daha çekici görüneceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Uzak durmanız gerekenler: Dar gömlekler, bele oturan ceketler, göğüslerinizi bastırarak çirkin bir görüntüye neden olur. Ayrıca bisiklet yaka kısa kollu tişörtlerle de gereksiz yere kilolu görünürsünüz.

Kalçalarınız genişse...

Giymeniz gerekenler: En büyük sorununuz uygun pantolon bulmak olmalı! Kalçanıza göre aldığınızda belinize büyük, belinize göre aldığınızda ise kalçanıza dar olacaktır. Bunun için internetten markaların kalça şeklinize uygun modellerine göz atın. Uygun pantolonu bulduğunuzda asla kaçırmayın!

Kot pantolonlarda cepli, koyu renk ve yüksek belli modelleri tercih edin. Eteklerde ise oyunuz düz kesimlerden yana olsun. Bacak boyunuz elverişliyse dar modellerin üzerine tunik, hem trendy hem de şık bir kombinasyon olabilir. Bu kombinasyonu büyük çanta ve aksesuarlarla tamamlayın. İspanyol paçalar da kalçalarınızı gizlemek için iyi bir alternatif.

Uzak durmanız gerekenler: Dar kot pantolonlar, düşük beller, kısa dar tişörtler kalçalarınızı daha çok vurgulayacağı için kaçınmanız gereken parçalar. Ayrıca sentetik ve yüzde yüz keten kumaşlardan da uzak durmalısınız.

Bacaklarınız kalınsa...

Giymeniz gerekenler: Boyunuz elverişliyse, uzun etek ve elbiseler, boru paça pantolonlar ve topuklu ayakkabılarla bacaklarınızın kalınlığını gizleyebilirsiniz. İspanyol paça salaş pantolonlar da kurtarıcınız olabilir. Üzerine klasik veya modern yelekler, blazer ceketler ve göbek hizasındaki tişörtlerle görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Mini etek giymek istediğinizde kışın bacakları incelten opak çoraplardan yararlanabilirsiniz. Yaz aylarında ise bronzlaşmayı bekleyin ya da tüm bacağınıza bronzlaştırıcı krem sürün.

Uzak durmanız gerekenler: Mini veya dizin hemen altındaki eteklerden mümkün olduğunca uzak durun. Boyunuz kısaysa asla boru paçalarla babet giymeyin. Bu, bacaklarınızı çok daha kalın gösterir. Ayrıca canlı renkler, salaş, ince kumaşlar da bacak güzelliğinize gölge düşürür.

Kollarınız kalınsa...                                 

Giymeniz gerekenler:Yarasa ve karpuz kollu bluzlar kollarınızın kalınlığını gizler. Özellikle omzu açık, salaş tişörtlerle dikkati kollardan rahatlıkla uzaklaştırabilirsiniz.

Uzak durmanız gerekenler: Kolsuz ve kısa kollu bluzlar, kalınlığı daha çok vurgulayacağı için uzak durmanız gereken parçaların başında geliyor. Ayrıca havuz yaka ve düşük kollu bluz ve tişörtleri de ne kadar beğenirseniz beğeninin giymemelisiniz.