Saçlarınızı ışıl ışıl parlatacak öneriler


Saçlarınızı ışıl ışıl parlatacak öneriler

Güçlü ve ışıl ışıl parlayan saçlara sahip olmak için kimyasallara başvurmayın. Mutfağınızdaki malzemelerle bunu başarabilirsiniz.

Boya, yetersiz beslenme, maşa-fön, hava kirliliği gibi pek çok etken saçlarda sağlıksız, mat ve kırılgan bir görünüme neden olabilir. Bu yüzden düzenli olarak saç bakımı uygulamanız gerekir.

Mutfağınızda bulunan malzemelerle saçlarınızın parlamasını sağlayabilirsiniz.

İşte öneriler…

Mayonez:

Mayonez fikri sizi pek sevindirmemiş olabilir ancak deneyenler faydasını görmüş. İhtiyacınız olan bir kavanoz mayonez. Saçlarınızı ılık suyla yıkayın ve nemli bırakın. Saçınızın ihtiyacı kadar mayonezi sürün ve saçınızı sarın. 20 dakika beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.

Siyah çay:

Çay yalnızca saçı parlatmıyor aynı zamanda saç dökülmesini durdurabiliyor. 2-3 poşet çayı kaynayan suyun içine koyun ve demleyin. Saçınıza sürdükten sonra 20-30 dakika saçınızda bekletin ve durulayın.

Avokado ya da zeytinyağı:

1 avokadonun kabuklarını soyun ve ezin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını badem yağını karıştırın. Hepsini bir kapta karıştıktan sonra nemli saçınıza bu karışımı sürün. 20 dakika bekletin ve saçınızı yıkayın.

Elma suyu sirkesi:

İhtiyacınız olan elma sirkesi ve biraz su. Eğer sprey şişeniz varsa saçınıza daha kolay uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi ve suyu birbirine karıştırarak sürün ve durulayın.

Bal:

Bal doğal bir nemlendiricidir. Aynı zamanda anti bakteriyeldir ve saç derinizin sağlıklı olmasına yardımcı olur. İhtiyacınız olan bunlar: 2 yemek kaşığı bal, 2 bardak ılık su, sprey şişesi. Hepsini karıştırın ve sprey şişeyle saçınıza sıkın.

Yoğurt:

Yoğurt saçınızı hem parlatır hem kuvvetlendirir. Bir kase yoğurt alın ve tüm saçınıza sürün. Yoğurdu saçınızda 20-30 dakika bekletin ve yıkayın.