WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

KANSERLİ HÜCRELERİ ÖLDÜRÜYOR


Etkisi kanıtlandı

Yaklaşık 7 yıldır sürdürülen "Acı Kayısı Çekirdeğinin ve Amigdalinin (vitamin B17) KanserliHücrelerdeki Etkisi" başlıklı çalışma sonucunda, kansere karşı faydası olduğu belirtilen acı kayısı çekirdeği gıda takviyesi olarak pazara sunulacak.

7 YILLIK BİR ÇALIŞMA

Biyokimya uzmanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yaptığı açıklamada, kayısıyla adını dünyaya duyuran Malatya'nın bu önemli ürününün, bilimsel olarak da araştırılması gerektiği düşüncesiyle 7 yıl önce bir çalışma başlattıklarını anımsattı.

 

"Çalışma sonucunda acı kayısı çekirdeği ve içeriğinde bulunan amigdalinin kanserli hücreleri öldürdüğünü, sağlıklı hücreleri de yenilediğini tespit etmiştik" diyen Karabulut, bu çalışmanın birçok uluslararası bilimsel dergide yer aldığını ve 10'a yakın makale yayınlandığını vurguladı.

KANSER ÇAĞIMIZIN VEBASI

Amigdalinin dünyada çok sayıda bitkide düşük oranlarda bulunduğunu ancak acı kayısı çekirdeğinde yüzde 6 oranında tespit edildiğine dikkati çeken Karabulut, şöyle konuştu:

"Acı kayısı çekirdeğini mikro enkapsüle edip içerisindeki etkileri tamamen farklı bir boyuta çekerek midede değil de kanda direkt kanserli hücrelerin üzerine gitmesini sağladık. Ayrıca acı kayısı çekirdeğini kullanan hem kanserli vakalarda hem de sağlıklı bireylerde çok ciddi stres önleyici etkilerini de belirledik. Bu bir gıda takviyesi. Sadece 'Ben kanser oldum kullanayım' diye algılanmamalı. Allah bize bu nimeti vermiş ve bizim de bunu bilimsel olarak çalışmamız gerekir. Kanser çağımızın vebası. Biz bu hastalıkla kendi çapımızda, akademik anlamda mücadele edeceğiz."

Etiketler : Kansere çare