Hurmanın inanılmaz faydaları


Sağlık kaynağı

Ramazan ayıyla birlikte tüketiminde büyük artış gözüken hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Kansere karşı bile etkili olan hurma, kalbe, cilde, ruha birçok fayda sağlıyor.

Ramazan ayında kurulan sofraların vazgeçilmezi, orucun ilk açıldığı yiyecek olan hurmanın faydaları…

KANSERE KARŞI ETKİLİ: Hurma, kanser hastalıklarına karşı etkili. Yüksek derecede lif içeren hurma, kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Birçok araştırmaya göre hurmayı çokça tüketen Araplarda kansere yakalanma oranı çok düşük.

YAŞLILIĞI YAVAŞLATIYOR: Hurma, yüksek derecede antioksidan görevi görüyor. Bu antioksidanlar da kalp ve damar tıkanıklarını engelleyici bir özelliğe sahip. Hurma, yaşlılığa bağlı olarak gelişen semptomları da engelliyor. Hurma bekledikçe içindeki antioksidan gücünü artırıcı bir meyve. Bu şekilde de vücudu temizlemekte çok etkili.

KALBE FAYDALI: Antioksidanlar sadece yaşlılığa karşı etkili değil, kalbe de yararlı. Kalpteki damar tıkanıklarını atmakta birebir olan antioksidanlar sayesinde kalp hastalıkları engelleniyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİCİ: Hurmanın en önemli yararlarından birisi de hafızayı güçlendirmesi. A vitaminin bir türü olan B-karoten içeren hurma, düzenli tüketildiğinde hafıza kaybını önlüyor. Bunun yanı sıra beyindeki diğer fonksiyonların da sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

İlgili resim

 

DİYABET VE TANSİYONA KARŞI HURMA: Kanser gibi diyabet ve tansiyon hastalıklarında da Arapların en faydalandığı besin hurma. Hurma, doktorlar tarafından yüksek tansiyon ve diyabet şikayeti olan hastalara önerilen bir besin.

KANSIZLIĞA BİREBİR: Anemi, yani halk arasındaki tabirle kansızlığa karşı da hurma önerilen besinler arasında. İçinde bol miktarda demir bulunan hurma, kan hücrelerindeki hemoglobin sentezini dengeliyor. Günde 12-17 hurma tüketimi neredeyse vücudun bir günde ihtiyacı olan bütün demir ihtiyacını karşılıyor.

Ramazan'da neden hurma yenir?

KARACİĞERE FAYDALI: Hurma, içinde B1 ve B2 vitaminlerini bolca bulunduruyor. Bu vitaminler de karaciğerin sağlıklı şekilde çalışmasını ve vücut fonksiyonları içindeki görevini yerine getirmesini sağlıyor.

GÖRMEYİ KUVVETLENDİRİYOR: Güçlü bir A vitamini kaynağı olan hurma, görmeyi de kuvvetlendiriyor. Düzenli olarak tüketildiğinde göz sağlığını ve göz sinirlerini koruyor.

STRESE KARŞI ETKİLİ: Tüm bunların dışında hurmanın psikolojik yararı da azımsanmayacak düzeyde. İçinde bol miktarda B6 vitamini bulunduran hurma sinir sistemini ve kasları güçlendirerek, strese karşı bir savunma da geliştiriyor.

Etiketler : Hurma