HAZIRLIKLI OLUN! SOĞUK HAVA VE YAĞIŞ GELİYOR


Güneşli hava, yerini bir kez daha kar yağışına bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor.

Türkiye'de Mart ayının yaklaşmasıyla birlikte hava sıcaklıkları da yükselmişti. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yerini bir kez daha kar yağışına bırakacağını açıkladı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor.

ÜLKE GENELİNDE PARÇALI BULUTLU HAVA HAKİM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay, Samsun, Çorum, Amasya, Rize ve Artvin kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GECE SAATLERİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri ile Edirne ve Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de, gece saatlerinde Aydın, Muğla, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batısının, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli'nin kuzey ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinde bölgenin batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde kuzey ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.