FATMA GİRİK VEFAT ETTİ


"Çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti" denildi

Usta sanatçının koronavirüse bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Kanlı Nigar, Postacı, Nefret, Yaşam Kavgası gibi çok sayıda filmde rol alan ve Yeşilçam'ın usta isimlerinden 79 yaşındaki Fatma Girik, tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden dolayı vefat etti.

ÖLÜM NEDENİ: KORONAVİRÜSE BAĞLI ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ

Usta sanatçının vefat ettiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Kovid 19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti" denildi.

CENAZESİYLE İLGİLİ VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Girik, 2019 yılında Posta'ya verdiği röportajda cenazesiyle ilgili vasiyetinden bahsetmişti. Girik, açıklamasında "Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh'a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum" demişti.

EVİNDE RAHATSIZLANMIŞTI

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan Fatma Girik, geçtiğimiz yıl Bodrum'daki evinde rahatsızlanmıştı. Yardımcılarının çağırdığı sağlık görevlilerince ambulansla Bodrum'daki özel hastaneye kaldırılmıştı. Girik, göğüs hastalıkları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Usta oyuncu daha sonra da İstanbul'da fizik tedavi görmüştü.

YEĞENİ SON HALİNİ PAYLAŞMIŞTI

Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik'in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı sosyal medyada paylaşarak "Biz 2021'i hastanede uğurluyoruz... İnşallah 2022 hepimiz için güzel ve sağlıklı günler getirir" notunu düşmüştü.

Etiketler : Fatma Girik