WhKvM9pQclHP-hM1OH65o-Fld693S5inFzv9frKakWomanlife

DAVETİYE NASIL OLMALI?


Davetiye Modelleri Tercih Aşaması

Davetiyeler insanların düzenledikleri ve yapacakları etkinlikleri gelmelerini istedikleri kişilere duyurma amacıyla özel olarak hazırladığı ve görsel olarak istenildiği gibi düzenlenebilen mektup türüdür. Davetin türüne göre ve daveti düzenleyen kişilerin isteğine göre özel olarak davetiye modelleri tasarlanabilmektedir. Bu davetiyeler özel davetiye kağıtları ile basılarak istenilen her türlü dizayna sahip olurlar.

 

Davetiye Kullanım Alanları

Özel olarak hazırlığı yapılıp özel davetiye kağıdına basılan bu mektuplar genellikle;

  • Düğün

  • Sünnet

  • Nişan

  • Toplantı

  • Seminer

  • Açılış

  • Doğum Günü

 

gibi insanların bir arada olmak istediği özel günler için özel olarak hazırlanarak kullanılırlar.

 

Davetiye Nasıl Olmalıdır

Davetiye modelleri tasarımında renk seçimi oldukça önemlidir. Üzerinde yer alan bilgilerin olabildiğince kısa ve öz olması gerekmektedir. Davette katılımcılardan istenilen özel bir kostüm vb istek var ise bu belirtilmelidir. Davetiye modeli tamamen hazırlatacak olan kişinin hayal dünyası ve yaratıcılığına bağlıdır. Her modelde ve her şekilde davetiye üretimi mümkün olmaktadır. Davetiyelerin verilecek davete de uygun olması gerekmektedir. Adres bilgileri davetiye içerisinde net ve açık bir şekilde belirtilmelidir. Kısıtlı davetlinin katılabileceği davetler için davetiye ile beraber kaç kişi katılabileceği ve davete çocuk alınıp alınmayacağı hakkında da bilgi verilmesi gerekmektedir. Davetin olacağı gün ve saatin de net bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir. Eğer davete katılımın geri dönüş ile belirtilmesi gerekiyor ise bunun için davetlilerin katılıp katılmayacağını belirtmesi için bir telefon numarası verilmesi daha doğru olacaktır.

 

Davetiye Modelleri

Mutluluk insanların her zaman paylaşmak istediği bir duygudur. Bu yüzden insanlar mutlu olduklar günlerde yanlarında sevdiklerinin de bulunmasını isterler. Özellikle düğün, nişan, sünnet, doğum günü gibi çok özel ve insanların en mutlu oldukları günlerde yanlarında sevdiklerinin, değer verdiklerinin olması son derece önemlidir. Bundan dolayı bu özel günlerde yanlarında görmek istedikleri kişilere insanlar özel davet mektubu olan örneğin İstanbul'lu davetiye modelleri gönderilir. Bu sayede kişiler özel günlerinde yanlarında görmek istedikleri kişileri davet ederek mutluluklarını paylaşabilirler. Davetiye modelleri herhangi bir kalıba ya da tasarıma bağlı kalınmadan yapılır. Burada önemli olan daveti verecek olan kişinin isteğine uygun kalınmasıdır. Özel olarak üretilen davetiye kağıtlarına basılan davetiyeler zarflar içerisine konularak davetlilere teslim edilmeye hazır hale gelirler.

 

Davetiyede Dikkat Edilmesi Gerekilenler

Her ne kadar davetiyeler kişinin özel isteğine uygun olarak üretilse de davetiye yapımında uyulması muhakkak gereken kurallar vardır. Bu kuralların ihmal edilmesi durumunda davet ile ilgili bilgilerin eksik olması davetlileri de yanlış yönlendirebilir. Her davetiye modelinde; davetle ilgili olan tüm detaylar verilmelidir. Davetin yapılacağı yer, katılımcı sayısı, davetin süresi gibi bilgilerin eksiksiz olması gerekmektedir. Katılım sayısı sınırlı olan davetler için davetiye üzerinde kaç davetlinin katılabileceği belirtilmelidir. Davetin kimlere ait olduğu gibi kişisel bilgiler de davetiye üzerinde belirtilmelidir. Davetiye üzerine yazılacak olan tüm yazılar imla kurallarına uygun olmalıdır. Davetiyeler sadece bir gün için değil davet sonrasında da o özel günden bir anı olarak saklanabilir. Daha fazla bilgi için https://www.miradavetiye.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.