CİLDİ KIRIŞTIRAN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR


Bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekiyor

Yaşlanma moleküler değişikliklerin sonucu oluşmaktadır. Bu moleküler değişikliklere yol açan birçok çevresel faktörler tanımlanmıştır. Ağız yoluyla veya hava yoluyla alınan maddelerin metabolitleri ve hormon düzeyleri deri yaşlanmasını etkilemektedir. Ultraviyole, hava kirliliği, enfeksiyonlar, sigara içmek ve bazı hormonal faktörler yaşlanma sürecini hızlandıran en önemli faktörlerdir. Kırışıklıkların oluşmasında yer çekiminin de etkisi vardır. 

LEKELERİNİZİN NEDENİ ŞEKER

Şeker cilt düşmanı bir besindir. Cildin daha parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulmasına özen gösterilmelidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatırken bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini baskılayabilir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler, sivilcelere yol açabilir.

YÜZ ÜSTÜ UYUMAYIN

Pek çok kişi dikkat etmez ama yüz üstü uyumak yüz kırışıklıklarının en önemli sebeplerinden biridir. Bu pozisyon yüzde ve özellikle dekolte bölgesinde belirgin kırışıklıklara yol açar. Her ne kadar gece bu pozisyonu korumak zor olsa da, en azından yüzüstü uykuya dalmamak gerekiyor.