ANTALYA FİLM FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ


Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi.

FETÖ propagandasına karşı gelen büyük tepkiler sonrası geri adım atmak zorunda kalan CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kararı "üzülerek" duyurdu.

FETÖ PROPAGANDASI CHP'Lİ BÖCEK'E GERİ ADIM ATTIRDI: ÜZÜLEREK BİLDİRİYORUM

Böcek'in, FETÖ'nün propagandasını içeren "Kanun Hükmü" adlı skandal belgesel nedeniyle kamuoyunun tepkisinin odağındaki festivali savunan açıklaması şöyle:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yıllara meydan okumuş, Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum.

Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum."

İKİ BAKANLIK ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

7-14 Ekim 2023 tarihlerinde 60'ıncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda "Kanun Hükmü" filmi, seçkiden çıkarılmış, bunun üzerine jüri üyeleri kararı protesto ederek festivalde görevlerini yerine getirmeyeceklerini açıklamış, 27 filmin yönetmen ve yapımcısı, filmlerini festivalden çekme kararı aldıklarını bildirmişti.

Kanun Hükmü belgeseli, yeniden Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığından FETÖ propagandasına geçit yok: Çekilme kararı alındı!

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında festival yönetimi, filmi tekrar seçkiye aldı. Filmin geri alındığının açıklanmasından kısa süre sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekildiğini duyurdu.